Cererile-tip de înscriere la sesiunea de admitere 2020 se vor primi la IPJ (Dep. Resurse Umane) până la data limită:
- 27 iunie 2020
EXAMINAREA MEDICALĂ
Art. 12 (Extras din DISPOZIŢIA-CADRU a directorului general al DGMRU Nr. II/17953 din 06.05.2019)
(1) Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale ale MAI şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare. Aceasta se concretizează prin completarea fişei medicale-tip.
(2) Fişa medicală-tip se eliberează personal candidaţilor în baza adresei unităţii de recrutare, respectiv a Serviciului Municipiului București al Arhivelor Naționale și/sau ale serviciilor județene ale Arhivelor Naționale.
(3) După examinarea generală, în situația observării directe a existenţei la candidaţi a unor tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, cu excepția candidaţilor la specialitatea pompieri, fişa medicală se transmite, cu adresă, unității de recrutare, care face menţiunea „nepromovat” pe aceasta și o clasează la secretariatul unității. Candidatului nu i se întocmeşte dosar de recrutare și este informat cu privire la acest aspect.
(4) Fişa medicală se încheie pentru candidatul care îndeplinește cumulativ toate criteriile medicale, prin acordarea avizului „apt” pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI;
(5) Fişele medicale cu menţiunea „inapt” pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI se păstrează/arhivează la nivelul centrelor medicale judeţene/centrelor medicale de diagnostic şi tratament ambulatoriu, iar unitatea de recrutare este informată cu privire la acest aspect. Prevederile alin. (3) cu privire la informarea candidatului se aplică în mod corespunzător.
Sursa DISPOZIŢIA-CADRU a directorului general al DGMRU Nr. II/17953 din 06.05.2019
EVALUAREA PSIHOLOGICĂ
Art. 11
(1) Evaluarea psihologică a candidaților se realizează de specialiști din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile beneficiare/unitățile cu atribuții de recrutare.
(2) Organizarea, desfăşurarea şi finalizarea activităţilor de evaluare psihologică a candidaţilor se realizează în conformitate cu dispoziţia directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, comunicată DGMRU şi unităţilor interesate.
(3) În termen de 60 de zile de la finalizarea activităţilor de evaluare psihologică a candidaţilor, Centrul de Psihosociologie al MAI întocmeşte și transmite DGMRU un raport al activităţilor desfășurate, care cuprinde o analiză calitativă, precum şi date statistice comparative cu rezultatele din anii anteriori.
Sursa DISPOZIŢIA-CADRU a directorului general al DGMRU Nr. II/17953 din 06.05.2019